Medioeurope
De ultieme beveiliging voor AVM in bibliotheken
securitybox
  Home
  Laatste Nieuws
  Security Box
  Service Mogelijkheden
  Andere materialen
  Referenties-Projecten
  Bestelling / offerteaanvraag
  Wie zijn wij?
  Contact
Projecten en Referenties
Zonder anti-diefstal systeem :
Laakdal POB (B)
Duffel POB (B)
Met EM anti-diefstal systeem :
Hyeres Les Palmiers (F)
La Médiathèque (B)
Vilvoorde POB (B)
Eindhoven (NL)
Haarlem (NL)
Nijmegem (NL)
Woerden (NL)
Met RFID systeem :
Amsterdam (NL)
Turnhout (B)
Sneek (NL)
Service Projecten :
Rotterdam (NL)

 Zonder anti-diefstal systeem Terug

système De Bib van Laakdal zonder EM beveiliging
Sinds enige tijd heeft de Bib van Laakdal de Security Box geïmplementeerd voor zijn multimedia collectie. De Security Box wordt gebruikt als enige beveiliging voor hun collectie van ongeveer 2000 stuks. Ondanks het feit dat men niet beschikt over één of andere antidiefstalbeveiliging, is volgens Marc Van Engeland de diefstal quasi nihil maar is de tijdswinst en efficiëntieverhoging aan de uitleen- en inleverbalie een zeer belangrijke verbetering.

Duffel Duffel houdt het onder controle
De bibliotheek is inzake grootte een gemiddelde bibliotheek. AVM heeft hier ook een belangrijke plaats ingenomen in de collectie. De dynamische bibliotheekploeg van Duffel heeft dan ook gekozen voor een no-nonsense benadering voor de opstelling van de dvd's. De Security Boxen werd de beste oplossing.

 Met EM anti-diefstal systeem Terug

bibliothèque MedioEurope naar Frankrijk
Eerste Security Box project in Hyeres, De mediathèque van Hyeres in het zonnige Zuid-Frankrijk heeft zijn eerste levering van 10.000 Security Boxen ontvangen voor zijn basiscollectie dvd's. Waarom heeft Hyeres voor de Security Box gekozen? Na een grondige vergelijkende studie werd onze Security Box als beste beoordeeld omwille van zijn veiligheid, gebruiksgemak en zijn onklopbare prijs/kwaliteit verhouding. De efficientieverhoging aan de balie was één van de doorslaggevende argumenten, zeker gezien het groot aantal uitleenbare items. Safers werden van in het begin uitgesloten omwille van de omslachtige handelingen, plaatsinname en kostprijs. Tevens had men, na toestemming, enkele Vlaamse Bibliothecarissen bevraagd met als verdict een zeer positieve oordeel. Alvast bedankt aan zij die meegewerkt hebben aan de bevraging van Hyeres. Bibliothecarissen die in het zonnige zuiden met vakantie gaan, kunnen een kijkje gaan nemen in de volledig nieuwe mediatheek van Hyeres, Pierre Triballier zal u warm onthalen. Jo Vansteenvoort is alvast persoonlijk de mediatheek gaan opstarten en was terug van de partij voor de officiële heropening op 11 juni 2005.

médiathèque La Médiathèque
La Médiathèque de la Communauté française de Belgique, groepeert meer dan 110 uitleenposten en 13 filialen en 4 mobiele centra (discobussen). Zij hebben de Security Box uitgetest in hun grootste centrum in Brussel (Passage 44). Een belangrijke test, daar het ging over 6.000 dvd's. Op 25 mei 2005, na de jaarlijkse inventaris was et advies unaniem positief voor de Security Box: haast geen diefstal, gemak van bediening en een onklopbare prijs/kwaliteit verhouding. De uitrusting met Security Boxen in hun andere filialen en uitleenposten volgt in de loop van 2005 en 2006.

bibliothèque Vilvoorde BIB, bijna 2 jaar op Security Box
De Bib van Vilvoorde was samen met Zwevegem één van de eerste bibliotheken die onmiddellijk de voordelen inzag van de Security Boxen. Twee jaar na implementatie kan men tevreden terugkijken op de resultaten. Diefstal is een problematiek in de bib van Vilvoorde, daar het prachtige historische gebouw met zijn vele kleine ruimtes moeilijk te overzien is. Tegen breekijzers en kniptangen is moeilijk iets te ondernemen, maar de Security Box houdt, op een enkele uitzondering, stand. In totaal zijn er bijna 1000 dvd's beschikbaar in Security Box. Gecombineerd met een EM beveiliging is het voordeel aan de balie inzake efficiëntie duidelijk merkbaar. Safers zijn verdwenen uit de bibliotheek omwille van de plaats die een safer in de rekken inneemt en de omslachtige handelingen aan de balie.

eindhoven

haarlem
Weg met die savers in Nederland
De eerder gebruikte savers in bibliotheek Eindhoven namen veel ruimte in beslag en werden vaak opengebroken teruggevonden. De Security Box neemt niet alleen minder ruimte in, de presentatie is ook nog eens veel mooier.
Het publiek kan de opschriften en afbeeldingen veel duidelijker zien. Voor Eindhoven een uitgemaakte zaak. Enkel nog de Security Boxen voor hun digitale media.

Ook in Haarlem
Stadsbibliotheek Haarlem is tegelijkertijd muziekbibliotheek en fonotheek. Digitale media bij overvloed! Met de Security Boxen heeft men een goedkope en ruimtebesparende manier van beveiliging gevonden.
Eerder maakte men gebruik van beveiligingstrommels. Deze namen twee keer zoveel plaats in als de Security Box.
Nu kunnen ze in Haarlem voor minder geld nog eens dubbel zoveel digitale media kwijt.

nijmegenwoerden
Nederland timmert verder aan de weg
In 2003 heeft de bib van Nijmegen veel energie gestoken in de verbetering van de dvd-collectie.
De hardplastic kluisjes van vroeger namen onnodig veel ruimte in beslag. Ook het achter de balie werken was geen succes.
Dankzij de Security Box hoort dit allemaal tot de verleden tijd en is het een mooie presentatie geworden. In combinatie met strips is de collectie ook nog eens optimaal beveiligd.

De Beuk erin in Woerden
Voor de Openbare Bibliotheek "De Beuk" in Woerden wraen er vier redenen om de ouderwetse savers de deur uit te kieperen.
Een betere presentatie voor minder geld en met meer ruimte in de rekken. Daarnaast zijn er ook minder handelingen aan de balie nodig. Overtuigende voordelen dus.
Met de Security box voor audio-cd's zijn er zeker mogelijkheden voor hun luisterboeken.

 Met RFID systeem Terug

Amsterdam

Amsterdam Amsterdam
Amsterdam

Amsterdam Amsterdam
Amsterdam OBA
Op 7/7/07 ging bibliotheek van Amsterdam open op zijn nieuwe locatie. 7 verdiepingen vol bibliotheek plezier.
Voor de presentatie en beveiliging van dvd's en cd's werd er gekozen voor de Security Boxen.
De opening van de Security Boxen gebeurt met de geïntegreerde electronische decouplers van Autocheck Systems.


Turnhout

Turnhout Turnhout
Turnhout

Turnhout Turnhout
Wereldprimeur voor de Bib van Turnhout
In de bibliotheek van Turnhout is RFID succesvol geïmplementeerd. Wat hierbij direct opvalt is de uitleenbalie zonder personeel. De klanten zorgen zelf voor de registratie van hun uitgeleende items wat voor AVM een wereldprimeur is. Drie maanden na de RFID implementatie kan de bibliothecaris Paul Wouters en zijn team met voldoening terugkijken op een positieve evaluatie. Volgens Paul zou de zelfuitleen van AVM onmogelijk zijn zonder gebruik te maken van de Security Box in het totaalconcept. De Security Boxen geeft de unieke mogelijkheid dat de leners zelf hun Security Boxen dienen te ontgrendelen voorbij de poorten van de beveiliging. De leners worden hierop op een zeer professionele manier attent gemaakt aan de hand van manshoge panelen met zeer duidelijke instructies. Een succesvolle implementatie die tot ver over de landsgrenzen uitstraling heeft, getuige hiervan de reeds talrijke buiten- en binnenlandse delegaties.


Sneek
Sneek in Friesland
Gert Jan van de bibliotheek van Sneek in Friesland aan het woord. Zoals heel veel bibliotheken momenteel doen gaan we ook in Sneek zelfbediening invoeren. En omdat we ons interieur nodig moesten vervangen hebben we besloten om alles grondig aan te pakken. We gaan deze zomer vier weken dicht. En in die periode wordt het interieur vernieuwd, de collectie op thema geplaatst en gaan we zelfbediening door middel van RFId invoeren. We streven in Sneek naar een 100% zelfbediening. Want de bibliotheek nieuwe stijl, waarin we onze rol als cultureel ondernemer willen laten excelleren, vraagt alle hens aan dek. En het dek is in onze optiek daar waar de collectie is. Tussen de media en de informatiepunten. En achter de computer om Bibliotheek 2.0 verder inhoud te geven. Kortom, we willen inhoud met kwaliteit. En vaker open natuurlijk! 100% zelfbediening betekent ook dat de AVM-collectie door onze klanten zelf moet worden uitgeleend. In de huidige situatie hebben we de dvd- en cd-doosjes zonder inhoud in de bibliotheek staan. De klanten overhandigen het lege doosje aan een medewerker bij de uitgiftebalie, die dan vervolgens de inhoud erbij zoekt. Een tijdrovend systeem. We zochten een doeltreffend, maar relatief goedkoop alternatief. Nadat we de systemen en oplossingen van verschillende leveranciers hadden bekeken en nadat we heel veel rekenwerk hadden gedaan, hebben we besloten om onze collectie, zo'n 10.000 stuks, om te werken naar Security Boxen welke als beste oplossing naar voor kwam. De werkwijze wordt al volgt. We zetten de cd's en dvd's in de gesloten doosjes in de open uitlening. De doosjes zijn voorzien van een RFId boeklabel en na conversie bekend in het uitleensysteem. Bij uitlening aan de zelfbedieningsbalie wordt de EAS-beveiligingsbit van het RFId-label op nul gezet. Nu kan de klant 'zonder te piepen' door de poortjes, waar hij in een ruimte komt waar hij zelf het clear-vu doosje mag ontkoppelen.

 Service projecten Terug

Rotterdam

Rotterdam Rotterdam
Rotterdam

Rotterdam Rotterdam
Rotterdam gaat RFID met de Security Box
Merit van Rotterdam over haar bibliotheek en de omvorming van de collectie bij MedioEurope De bibliotheek van Rotterdam heeft de juiste keuze gemaakt om hun RFID concept voor AVM sluitend te maken met Security Boxen. Maar wat doe je als je als bibliotheek echt geen personeel te veel hebt en je alle materialen moet overzetten naar Security Boxen? Sinds december 2007 is de Bibliotheek Rotterdam bezig met de implementatie van RFID. Uiterlijk maart 2009 zullen alle 24 vestigingen en de Centrale bibliotheek overgegaan zijn op RFID. Om dit te realiseren is gestart met het converteren van de 930.000 verschillende materialen. Daarbij betekent de invoering van RFID en zelfservice natuurlijk ook dat alle materialen in de open uitleen worden geplaatst. Daarom is bij de conversie van de materialen ook het vraagstuk rondom de beveiliging van de materialen aan bod gekomen. Bibliotheek Rotterdam heeft ervoor gekozen om alle DVD's extra te beveiligen met behulp van de Security Boxen. Bibliotheek Rotterdam heeft ongeveer 6.000 materialen in de huidige collectie die hiervoor in aanmerking kwamen en die omgewerkt moeten worden naar de security box. Dit omwerken bestaat uit verschillende stappen zoals het overzetten van de DVD's en hoesjes naar de security box maar ook het plaatsen van de RFID-labels en het converteren van de materialen. Het omwerken van de DVD's is uitbesteed aan Medio Europe en daar is in april mee gestart. Wekelijks worden 500 DVD's opgehaald door Medio Europe waar de verschillende acties worden opgepakt. Na terugkomst gaan de materialen weer terug de uitleen in. In totaal hebben er 12 transporten plaatsgevonden voordat alle materialen omgewerkt waren.
Copyright Medio SPRL
free web stats